S. KAJŇA: V obci sídli nové pracovisko pohotovostnej motorizovanej jednotky OPP

21.03.2011 Vranov nad Topľou

Slovenská Kajňa 21. marca (TASR) - V obci Slovenská Kajňa v okrese Vranov nad Topľou vzniklo začiatkom tohto mesiaca nové pracovisko Pohotovostnej motorizovanej jednotky odboru poriadkovej polície (PMJ OPP) spadajúce pod Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Prešove.
Ako TASR informovala hovorkyňa prešovského KR PZ Jana Karnišová, polícia chce prostredníctvom novozriadenej jednotky dohliadať na verejný poriadok okolitého regiónu s dôrazom na viacero rizikových oblastí.
PMJ OPP sídli v obci v tých istých priestoroch ako Obvodné oddelenie PZ Slovenská Kajňa. Novozriadená jednotka momentálne pozostáva z piatich príslušníkov polície a jedného veliteľa. K 1. aprílu 2011 sa podľa Karnišovej slov jej počet zvýši na desať policajtov.
\"Konečný počet príslušníkov, keďže stavy policajtov budú dopĺňané priebežne každý mesiac, má byť na PMJ OPP pracovisku Slovenská Kajňa 17 policajtov a veliteľ,\" podotkla Karnišová.
Na otázku TASR, prečo sídli PMJ OPP práve v Slovenskej Kajni, krajská policajná hovorkyňa poznamenala, že aktivity jednotky sú zamerané na zabezpečovanie verejného poriadku v neďalekej rekreačnej oblasti Domaša, ako aj v rizikových oblastiach s neprispôsobivými občanmi v okresoch Vranov nad Topľou či Humenné.
\"PMJ OPP vzniklo kvôli k tomu, aby boli policajti bližšie k občanom,\" konštatovala Karnišová. Z tohto dôvodu začala svoju činnosť začiatkom marca aj pohotovostná jednotka v Poprade.
Karnišová dodala, že v okrese Vranov nad Topľou pribudne onedlho ďalšie pracovisko PZ. \"V Nižnom Hrabovci bude o zopár mesiacov zriadená policajná stanica,\" poznamenala hovorkyňa.
Miestna samospráva tento krok uvítala. \"V našej obci, ale aj v neďalekej Poši či Kučíne máme problémy s neprispôsobivou komunitou ľudí. Stretávame sa tu dosť často s vandalizmom či ničením obecného majetku,\" povedala pre TASR starostka Nižného Hrabovca Marcela Pčolinská.
Ako dodala, obec upravila pre potreby polície časť objektu miestnej základnej školy. \"Ide o bývalé priestory školského bytu, ktorý je po rekonštrukcii,\" uzavrela Pčolinská.
 

Vyberte región